Vyšná Šebastová - nehoda s následkom smrti.V Levoči syn obvinený zo zavraždenia matky.Lúpež – zistenie páchateľa.

02.06.2010 Celý región

Vyšná Šebastová - nehoda s následkom smrti: V utorok 1.júna 2010 okolo 23.30. h došlo na miestnej komunikácii vo Vyšnej Šebastovej, okr. Prešov k havárii osobného auta zn. Š Octávia, ktoré viedol 38 ročný miestny muž.
Vodič jazdil s vozidlom po miestnej komunikácii v priamom smere jazdy od futbalového ihriska k miestnemu pohostinstvu. Po prejdení úseku vľavo okolo miestnej zvonice prešiel do protismeru, kde zišiel z cesty do priekopy vľavo a do miestneho potoka. Následne sa auto plavilo v potoku cca 800 metrov a vodiča policajti našli od vozidla až vo vzdialenosti asi 500 metrov. Pri havárii došlo k smrteľným zraneniam vodiča, ktorý na ich následky podľahol. Požitie alkoholu ako aj presná príčina smrti bude známa až po vykonanej pitve. Škoda na vozidle je odhadnutá na 4000, - Eur. Príčina aj okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania policajtov Úradu justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva v Prešove.

V Levoči syn obvinený zo zavraždenia matky.
Včera okolo 17.00 h v jednom z levočských bytov našli 77 ročnú ženu ležať v spálni na posteli mŕtvu. Pri jej obhliadke na mieste hneď sa zistilo, že žena bola usmrtená – mala poranenie v oblasti krku nezlučiteľné so životom. K usmrteniu došlo v dobe od 17.00 h v piatok 28.5.2010. Polícia začala po páchateľovi intenzívne pátrať.
Ešte v uvedený deň vypátrali policajti syna nebohej, ktorého zadržali a predviedli na OO PZ v Levoči. Syn po predchádzajúcej hádke s matkou pristúpil k posteli, na ktorej ležala začal ju škrtiť asi 5 minút, následkom čoho matka po uvoľnení spadla na podlahu k posteli. Syn ju zodvihol, položil naspäť na posteľ . Ešte prespal v byte vo vedľajšej miestnosti, ráno prehľadal byt , či nenájde nejaké peniaze a keďže nenašiel nič, tak odišiel preč, potuloval sa po meste Levoča.
Policajti ho vypátrali v utorok podvečer, predviedli na Obvodné oddelenie polície v Levoči , ale keďže je ešte stále pod vplyvom alkoholu, tak s ním budú všetky procesné úkony robené po vytriezvení.
Krajský policajný vyšetrovateľ v Prešove 40 ročného muža – syna nebohej obvinil za obzvlášť závažný zločin vraždy.

Lúpež – zistenie páchateľa:
Popradskí policajti vypátrali páchateľa lúpežného prepadnutia zo dňa 20.5.2010, ktorý okolo 22.30 hod. na chodníku medzi hotelom Gerlach a hotelom Satel v meste Poprad prepadol 35 ročného muža z Hôrky, Kišovce, okr. Poprad , ktorý prechádzal po uvedenom chodníku. Neznámy do muža začal strkať až ten spadol na chrbát do trávy a vtedy si naň páchateľ kľakol a z bundy mu vybral peňaženku, v ktorej bolo 3.470, - Eur, osobné doklady, tri platobné karty od účtov. S lupom páchateľ ušiel na neznáme miesto.
V utorok 1.6.2010 bol popradským vyšetrovateľom zo spáchania uvedeného skutku obvinený 23 ročný Popradčan. V uvedený deň bol políciou zadržaný, umiestnený do cely policajného zaistenia a bol podaný návrh na jeho väzobné stíhanie. Vyšetruje ÚJKP OR PZ.
 

Vyberte región